Seznam potravinových alergenů,
které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
______________________________________________________________________________
1) Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg, ml/l
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich
Základní škola Brno, Palackého třída, příspěvková organizace
Palackého tř. 68
517 330 517 - ředitelka
517 330 462 - zástupkyně ředitelky
541 212 365 - hospodářka + obědy
549 211 478 - školní psycholožky
Správa webu: Richard Kolář